Туитър може да е любимото средство за комуникация на президента на САЩ Доналд Тръмп, но неговият предшественик Барак Обама и тук се оказа по-популярен. Негов туит е най-харесваният в историята на социалната мрежа, съобщиха от "Туитър".

Краткото писание на Обама - първо от серия от общо три, цитира Нелсън Мандела и е придружено от снимка на усмихнатия бивш предидент на САЩ, който е заобиколен от група деца от различни раси. Това съобщение е харесано над 3 млн. пъти, откакто Обама го постна в туитър на 13 август. Това беше и коментарът му за събитията в Шарлотсвил, Вирджиния.

Туитът на Обама мина харесванията, които получи съобщение на Ариана Гранде, която след терористичната атака в Манчестър след неин концерт, изказва съболезнования си за загиналите и съпричастност към пострадалите.

В три туита предишният президент на САЩ цитира откъс от автобиографията на Мандела "Дългият път към свободата".

 

 

"Никой не се е родил мразещ другия заради цвета на кожата или произхода му, или религията му", гласят думите на Мандела, цитирани от Обама.

 И още:

"Хората трябва да бъдат научени да мразят и ако те могат да бъдат научени за мразят, могат да бъдат научени и да обичат..." 

Защото любовта идва по-лесно в сърцето на хората, отколкото обратно."

Снимката е правена от предишния фотограф на Белия дом Пийт Суза през 2011 г. в дневен детски център в Бетесда, Мериленд.

Туитът на Обама вече е харесан над 3,2 млн. пъти.