“Ако изобщо Путин би бил умен човек, не би участвал в изборите през 2018 г. Ще каже: “Изморен съм и си тръгвам” и би повторил трика с Медведев”, пише в профила си във фейсбук журналистът Андрей Малгин и продължава:

“Медведев би освободил политическите затворници, би наредил на Думата да отмени крайно спорни закони, би се махнал от Донбас и би върнал границите на Украйна. Накратко – би заставил Запада да му ръкопляска. Би прокълнал Сталин. На Червения площад ще проведе съвместен концерт на “Пуси райот” и Лейди Гага. След това при телемост с Калифорния ще се покае за сваления “Боинг”. Гласност, перестройка и тем подобни.

Разбира се, че ще му се наложи да свърши и непопулярни, отложени работи: повишаване на пенсионната възраст, съкращаване на разходи и много други неща. За Крим може да изрече многообещаващи слова, но нищо няма да предприеме.

Западът сваля повечето санкции, мир и дружба, газът тече с пълна сила по нови газопроводи, промишленост и банки се кредитират, сираци се отправят към Америка, космически кораби порят просторите над Болшой театър, настъпва живот.

Всичко на всичко биха минали година, две. През цялото време Путин би седял като аятолах. А какво ще се случи след две години? Медведев си тръгва, заболява, отправя се към праотците си, не знам. Или дори импийчмънт. И пак целият в бяло на цирковата арена се появява Путин.”