Законна ли е стоящата недовършена многоетажна сграда в единия край на плажа "Корал"? Чия е? Защо не е довършена или разрушена? Кметът на Царево Георги Лапчев не се интересува от това.

"Не мога да ви кажа чия е, защото не знам и не ме интересува. Проблемът на "Корал" не е в това", заяви той в ефира на бТВ тази сутрин.

Според него проблемът е другаде - къмпингуващите с няколко каравани и палатки на природосъобразния плаж, които тази нощ са били подложени на поредна полицейска проверка и претърсване. Според общината подобни проверки се правят по цялото Черноморие. В дадения случай 6 палатки са били претърсени за наркотици, полицаите са проверили дали се изпълняват и нарежданията да бъдат изтеглени няколко каравани, получили подобно разпореждане преди 48 часа.

"Кой издаде тези незаконни разрешителни за строежите отзад? В момента, в който ние ги осветлихме, започнаха да ни тормозят. Няма как 2 каравани да са основният проблем на Южното Черноморие", коментира един от къмпингуващите - музикантът Васил Гюров.

Той първи сигнализира за проверките в профила си във фейсбук:

"Кой нормален човек бяга в полицията? Ако бяха в Щатите, сигурно щяха да стрелят по тях", коментира кметът на Царево.

В САЩ се стреля по човек, който бяга от полицията, само ако е въоръжен.

Според него "тези хора живеят на гърба на държавата" и местните плащали таксите им за смет. Имало десетки жалби, караваните и палатките създавали неудобство за други плажуващи.

Той направи аналогия, като заяви, че това е все едно някакви хора да се разположат с палатки в хола ви и да ви обясняват как най-добре да го подредите.

"Българското Черноморие не е неговият хол, то е на всички нас", отговори Гюров.