СИМОНА РУСЕВА

Корина Шумахер в сияйна усмивка. Такава снимка пусна днес в интернет съпругата на Михаел Шумахер. Милиони почитатели на легендата на Формула 1 си отдъхнаха - това е знак, че терапията му влияе положително.

Както е известно, на 29 декември м. г. Шумахер се нарани тежко при каране на ски във франските Алпи и изпадна в кома. След продължително лечение в болница в Гренобъл на 16 юни той бе преместен за рехабилитация в университетската клиника в Лозана. На 30 км от клиниката е градчето Гланд на Женевското езеро, където е къщата на семейството. Недалеч от дома е и конната база, която Шумахер подари на съпругата си през 2004 г. по повод 10-годишнината от сватбата им.

Точно там Корина е организирала през уикенда конни надбягвания и се е снимала в превъзходно насторение. Лично тя е награждавала призьорите, щедро е раздавала шоколади на децата.

Корина е била с неизменното си бижу - тайнствен тибетски амулет. Изработен е от ахат и кварц. За населението на Тибет той носи особена сила - предпазва от магии, нещастия и болести. Амулетът на Корина е изработен по специална поръчка с добавени диаманти и е прикачен към златна верижка.

Подобен има и Шумахер, само че той виси на кожена каишка, добавен е само един аквамарин. Доброто настроение на Корина едва ли се дължи единствено на вярата в свръхсилата на амулета. Явно любимият ѝ съпруг се влияе положително от терапията.

За нея има и още едно облекчение. Вече е ясно кой открадна болничното досие на Михаел и го предложи на медии от Западна Европа срещу начална цена от 50 000 евро. За вандалския акт бе съобщено на 24 юни, за което Клуб Z писа. В момента тече следствие, което трябва да установи кой точно е прегазил лекарската тайна и е решил да се облагодетелства от една човешка трагедия.

Преместването на Шумахер в Лозана на 16 юни бе пазено в строга тайна. Решението било пациентът да поеме към Швейцария с линейка, тъй като височинен полет би се отразил неблагоприятно върху мозъка му. Така и става.  Имало обаче опасения, че по 230-километровия път състоянието му би могло да се влоши. За целта е поръчан хеликоптер, който да кръжи над линейката. В случай на нужда, вертолетът може да го откара бързо до Лозана.

От болницата в Гренобъл предоставят копие от медицинската документация на Шумахер на фирмата за хеликоптери и линейки. Така придружаващите го по въздуха лекари били наясно каква спешна помощ да му окажат до пристигането в Лозана.

При реализирането на сложния план някой по трасето явно е решил да забогатее...