Марк Уолбърг е най-добре платеният актьор за 2017 г. според класацията на списание "Форбс". Актьорът е спечелил 68 милиона долара за периода от юни 2016 до юни 2017 г. Филмите, в които участва - "Трансформърс: Последният рицар" и "Баща в излишък" 2 - имат общо 5.3 милиарда долара печалба. Значителна част от приходите на Уолбърг обаче се дължат на участието му в риалити формати.

На второ място в класацията е Дуейн Джонсън - Скалата, станал популярен като кечист, но по-късно успешен актьор. Първата му главна роля в киното е във филма "Царят на скорпионите". Джонсън е спечелил 65 милиона долара през последната година главно от филмите "Джуманджи" и "Спасители на плажа". Той е получил приблизително колкото и миналата година, когато оглавява класацията на "Форбс".

Третата позиция е за Вин Дизел, който е получил 54.5 милиона долара през последните 12 месеца. Филмът "Бързи и яростни" 8 е вторият най-печеливш за годината с близо 1.2 милиарда долара приход. Друг от най-успешните филми, в които участва Вин Дизел е "Пазители на галактиката" 2, където озвучава героя Грут.

Следва Адам Сандлър с над 50 милиона долара, спечелени от сделката с "Нетфликс" за четири продукции с негово участие.

Пета позиция е за Джаки Чан, който печели 49 милиона долара от филмите "Railroad Tigers" и "Kung Fu Yoga".

Робърт Дауни Джуниър, който през 2015 г. заема първо място в класацията на "Форбс" за най-богати актьори, сега е едва на шеста позиция. Той е спечелил 48 милиона долара през последната година от участието си във филми за супергерои - почти наполовина по-малко от 2015 г., когато получава 80 милиона.

Том Круз е получил 43 милиона за участието си в "Мумията" и "Мисията невъзможна" 6. 

Сред десетте на-високоплатени актьори са звездите на Боливуд Шах Рух Хан, който е получил 38 милиона долара за последните 12 месеца, и Салман Хан с 37 милиона. Последен от десетте най-печеливши филмови звезди е роденият в Индия канадски актьор Акшай Кумар, който е спечелил 35 милиона.

В двадесетицата на класацията на "Форбс" за най-добре платени актьори влизат също Крис Хемсуърт, Том Ханкс, Самюъл Джаксън, Раян Гослинг, Раян Рейнолдс, Мат Деймън, Джеръми Ренър, Крис Евънс, Крис Прат и Марк Ръфало.