ОББ и СиБанк започват да обединяват клоновата си мрежа. Първите общи клонове, които от тази седмица обслужват клиентите на двете банки, са в София, Банско и Севлиево, съобщиха от финансовата група.

Общите клонове се намират в обекти на ОББ. В София общият клон се намира на бул. „Мария Луиза“ № 70, в Банско – на ул. „Пирин“ № 7, а в Севлиево – на ул. „Никола Генев“ № 15.

През следващата поетапно година ще бъдат обединени обекти, като клиентите им ще могат да получат актуална информация в самите клонове, на телефоните за връзка и на сайтовете на финансовите институции.

Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи СиБанк и ОББ за улесняване на клиентите.

Белгийската група „Кей Би Си“, която е собственик на СиБанк, купи и ОББ от Националната банка на Гърция срещу 610 млн. евро през юни тази година. До юридическото им сливане в началото на 2018 г. финансовите институции ще продължат да функционират като две отделни банки, а след това ще предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си под едно име – ОББ.

След приключване на обединението новата банка ще бъде третата най-голяма в България по размер на активите и с пазарен дял от приблизително 11%, изпреварвайки ПИБ.