"Ако в България има връзка, следа или докосване до "Ислямска държава", те минават през циганската махала в Пазарджик. За това има достатъчно информация от австрийските и от германските служби. Става въпрос за трафик на главорези, които са минавали през този регион", заяви по бТВ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

"Ислямисти има и в махалите в Пловдив, Асеновград и Хасково, защото там общността е туркоезична и тези проповедници се опитват да я отделят от снагата на българската нация. В момента Балканите са убежище на бойците от "Ислямска държава". До Сараево има лагер за лечение на хора, воювали в Сирия. Има установени клетки в Македония и Санджак (Сърбия). Балканският батальон на ИДИЛ наброява 500 души", отбеляза Джамбазки. 

"Последната им цел - Испания, не е никак случайна, тази страна е символ на борбата с ислямизма. Знаете за Реконкистата, за Изабела Кастилска... Ислямистите от другата страна на Средиземно море все още я наричат "Ал Андалус", или "Земя на неверници". В тяхната пропаганда Испания е част от халифата", каза още евродепутатът. 

Той застана изцяло зад акциите на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг. 

"Двадесет години никой не е постигнал нещо подобно. Този човек отделя от свободното си време, за да се погрижи за шума. Не може да има територии, които са извън юрисдикцията на държавата. Хората, които протестираха срещу него, видимо нямат профила на съвестен гражданин и данъкоплатец", коментира Джамбазки.

Според него общините са били притиснати, за да бъдат позволени подобни своеволия.

"Местните власти отдавна са хванати за врата и са принудени да променят наредбите си в противеречие със закона", отбеляза Джамбазки. 

Той коментира и изтеглянето на сръбски дипломати от Скопие. 

"Сърбия се провали в опита си за преврат в Македония. Водещи сръбски офицери от разузнаването бяха начело на атаката срещу Народното събрание в Скопие, но не успяха. И сега логично властта в Белград ги наказва. Точно както турският посланик Гьокче у нас беше изпратен да сее демокрация някъде в Тамбукту, след като се провали в опита си да вкара турска ислямистка партия в българския парламент", завърши Джамбазки.