Последно - паветата по столичния бул. "Прага" остават в историята и вече се полага асфалтова настилка на затворения за ремонт път. Валяците са започнали работа още в неделя по полагане на първия пласт асфалт.

Министерството на културата, което допреди петък смяташе, че е важно за облика на града паважът в района да се запази, е размислило. Експертен съвет от министерството е решил, че аргументите на Столичната община, която настояваше за асфалтова настилка, трябва да бъдат уважени. Това потвърди и кметицата на София Йорданка Фандъкова във фейсбук.

Кметицата съобщи още, че до края на седмицата движението по бул. "Прага" ще бъде възстановено. По тротоарите обаче има още работа, защото се изграждали мрежи и комуникации в района. Маркировката на платната ще е готова няколко дни, след като ремонтираният булевард бъде отворен за движение. 

Бул. "Прага" е в ремонт от миналия месец. Общината настояваше за асфалт с аргумента, че пътната артерия е натоварена, обслужва няколко болници, а всички съседни улици са асфалтирани. Нископодовите тролейбуси се нуждаели от хубава настилка, а и живеещите в съседство граждани се оплаквали от шума и запрашеността, отдавайки ги на паветата. 

Фандъкова посети днес и ремонта на моста "Чавдар", който бъде пуснат за движение.