Не е истина - Бразилия падна със 1:7 от Германия в полуфинал на домакинския си мондиал?! Истина е! Бундестимът направо сгази "селесао" в Белу Оризонте и е на финала в неделя. А съперникът му ще стане известен във втория полуфинал между Холандия и Аржентина днес. Но сигурно ще е поуплашен...

Контузията на Неймар се оказа фатална за класата на бразилския тим... 

Томас Мюлер, Мирослав Клозе, два пъти Тони Кроос и Сами Кедира матираха 5 пъти 5-кратните световни шампиони като на шега преди почивката пред невярващите и напълно шокирани повече от 60 000 зрители на стадиона в родния град на президента на Бразилия Дилма Русеф.

Погромът отприщи поредните протести в страната срещу корупцията и високите цени, причинени от организаторите на световното.

Запален автобус след инциденти по улиците на Сао Пауло. Снимка ЕПА

Бунтовете не секваха и от началото на мондиала, но още при очертаващата се градушка от голове по време на мача хората отново излязоха на улиците на градове като Сао Пауло, Ресифе и Манаус. След като и футболната им мечта няма да се случи... Стигна се до ексцеси, запалени автобуси, потрошени витрини...

Миро Клозе е реализатор №1 в историята на мондиалите. Играе на четвърти

На 200 милиона бразилци се искаше мачът вече да е приключил, а на 80 милиона германци никога да не свършва!

Сред големите празнуващи е и Мирослав Клозе, който с попадението си записа 16 гола на световни първенства и подобри рекорда на... бразилеца Роналдо. Вратарят на немците Мануел Нойер извърши няколко чудеса веднага след почивката, за да опази мрежата си суха при отчаяния щурм на бразилците при 0:5.

Публиката освирка някои от националите на "златистите", като например фигуранта Фред. А липсата на асове като Неймар (контузен) и Тиаго Силва (наказан) се оказа фатална за и без това лишения от класа и идеи тим на домакините.

В същото време германците се забавляваха - също като бразилци. Феновете им на стадиона пък пееха "Рио де Жанейро" в познат хитов рефрен. Там ще е финалът в неделя.

Малко след натиска на домакините в началото, тимът на Йоги Льов реши най-накрая да пише "шестица" на съперника си - разписа се резервата Андре Шурле! Освиркванията от трибуните вече станаха оглушителни, опустошителни... Също като играта на "златистите". А 11 минути преди края Шурле се пробва да дублира. И защо не?! 7:0.

Давид Луис е съкрушен

Все пак в 90-ата минута гостите решиха да видят колко глас е останал на местната публика. Първо Йозил пропусна сам срещу вратаря, а в ответната атака Оскар вкара единствения гол за "селесао".

Вече тръгнаха и първите лафове в социалните мрежи. Един от тях гласи, че в Бразилия са пуснали 5G мобилна мрежа. Бързо стана 6G... Технологията полетя към висините - 7G...

И един от шеговитите колажи във фейсбук

Малко е да се каже, че това е най-тежката и срамна загуба в историята на нация №1 по титли от световни финали. И най-големият триумф на Германия! "Железните" не просто си върнаха за загубата на световното през 2002 г. с 0:2 на финала. Те направиха така, че Бразилия да изглежда футболно джудже. И да трябва да играе най-нежелания мач, откакто има футбол там - за 3-4 място.

Новината е обновена!