Типично по германски, в "маншафта" опитват да подтиснат емоциите след историческото 7:1 срещу Бразилия в Белу Оризонте.

"Донякъде този резултат е нереален, разликата в класите между двата отбора в никакъв случай не е толкова голяма, прояви отново типичната си дипломатичност Йоаким Льов. - Как си обяснявам резултата? Бразилия изпадна в шок. Явно домакините не го очакваха да поведем толкова бързо и да вкараме веднага за 2:0. След 5:0 не знаеха какво да правят."

"Съжалявам за Сколари. Дори само от личен опит. Ние също имахме големи надежди и очаквания през 2006 година на нашия мондиал. През първото полувреме всичко ни се получаваше днес. Беше важно да действаме спокойно и смело срещу бразилците. Сега вече трябва да мислим за неделя, този мач е история. Ще останем здраво стъпили на земята", добави Льов.

В този дух бяха изказванията и на футболистите му: "Щастливи сме, не очаквахме, резултатът е чудесен... Но вече мислим за финала, където няма да е толкова лесно... Няма да си повярваме твърде много!"

"Все още ми е трудно да осъзная напълно резултата и това, че подобрих рекорда на Роналдо, рече Мирослав Клозе, който с гола си при 2:0 стана реализатор №1 в историята на световните финали. - За мен е чест. Но не това е важно, а че отиваме на финал. Печелим, защото сме добър колектив и това просто личи. Вървим във възходяща линия с играта си. Колкото до гола, топката стигна до мен, ситуацията бе отлична и успях да вкарам. Не направих салто, защото бях страшно шокиран."