Новият генерален директор на БНТ Константин Каменаров от днес официално седи в стола на Вяра Анкова. Тя лично посрещна наследника си, избран от СЕМ повече от година, след като вторият поред и последен по закон мандат на Анкова начело на обществената телевизия изтече.

Вяра Анкова сдава властта на Константин Каменаров в БНТ. Снимки БНТ

Каменаров подчерта колко е важна приемствеността и наследството, което остава в телевизията."Екипът на БНТ е най-голямата ценност на телевизията и всеки човек оставя частица от себе си в нея", каза Вяра Анкова и пожела успех на новия директор.

Добре дошъл в този кабинет, който не знам дали е най-добрият, но със сигурност е най-отговорното място тук в телевизията и съм изключително щастлива, че тук сега влиза един човек, на когото това място не му е непознато и всички хора, които работят тук - също. Той е преживял нашите проблеми, нашите радости. Сигурна съм в успеха на този екип и му пожелавам само ей такива слънчеви мигове в този кабинет", каза още Анкова.

Каменаров бе в първия екип на Анкова в телевизията в качеството му на оперативен директор. През 2013 г. той напусна поста и се яви на конкурна за генерален директор на БНТ. Тогава обаче СЕМ избра Вяра Анкова за втория й мандат на върха в обществената телевизия.

Каменаров благодари на Анкова за пожеланията.

"Аз ще кажа само, че съм много щастлив да поема тъкмо от теб тази позиция, защото тук са минали множество достойни хора в този кабинет, но пък приятелството и професионализмът между нас са нещо, което безкрайно много ценя, за което истински много благодаря. И още веднъж ще използвам възможността просто да помоля за най-нормално спокойствие тук. Работа има много и ще си я свършим всичките."