145 души се включиха във второто издание на единствения български ултра крос триатлон "Лъвско сърце". 

Те изминаха общо 140 километра в три дисциплини в района на Странджа планина и Приморско този уикенд. В тежкото състезание се плува 3 километра в залива Перла, кара се колело през 116 км от Странджа, трасето завършва с 21 километра бягане в резервата Ропотамо.

Победители тази година са първенците от миналата - Емил Стойнев с време 06:47:15 часа и Христина Козарева с 09:10:42 часа, като Стойнев дори подобри постижението си от миналата година с 24 минути. 

Стойнев минава финалната линия:

 

 

Освен самостоятелно, на състезанието участваха и отбори от по трима души с щафета. Най-добре се представи отбор 3КА в състав Георги Палазов (плуване), Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) с общо време, абсолютно равно с това на индивидуалния победител при мъжете - 06:47:15 часа. 

В състезанието се включиха както българи, така и представители на Франция, Русия, Дания и Унгария. 

26 от 27 отбора завършиха състезанието в контролното време от 13 часа. Дамите печатлиха както в индивидуалната категория, така и в щафетната, като до една минаха цялото трасе.

Победителката при жените Христина Козарева със златния си медал.

"Състезанието мина успешно и без инциденти, което е изключително важно за нас като организатори", каза Филип Шавов, ръководител на състезанието. "Надяваме се всички, които участваха тази година за първи път да са усетили, че събуждат своите „лъвски“ сърца“ и да се включат отново догодина, за третото издание на ултра крос триатлона."

Организатори на уникалната за България надпревара са Сдружение "Лъвско сърце" и Община Приморско. Кметът на града д-р Димитър Германов лично връчи наградите на победителите.