"Тотнъм" би "Борусия" (Дортмунд) с 3:1 в един от сблъсъците на вечерта в първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят бе и ключов за едно от първите две места в интересната група "Н".

Британският тим от началото на сезона домакинства на ст. "Уембли", тъй като новият му стадион се изгражда в момента. И се представя колебливо там, така се заговори за прокоба в Храма на футбола.

Тази вечер обаче "топчиите" спечелиха, макар че имаха труден тест и бяха максимално затруднени срещу "Борусия". И ако "Уембли" този път донесе радост на "Тотнъм", същото не може да се каже за "Борусия". Германският тим игра на арената финал в Шампионската лига срещу "Байерн" през 2013 г. и падна с 1:2.

Сон Хюн-Мин откри за домакините в 4-тата минута, но още в 11-ата Ярмоленко изравни. Британският състав бързо си върна аванса - Хари Кейн в 15-ата направи 2:1.

След почивката гостите направиха пропуски, а при този резултат неправилно не бе зачетен гол на Обамеянг заради несъществуваща засада. Така отново удари часът на Кейн за крайното 3:1 в 60-ата.

В другия мач от квартета първенецът на Европа "Реал" (Мадрид) започна с 3:0 като домакин срещу кипърския "Апоел". Кристиано Роналдо, който не играе в първенството на Испания заради наказание, се разписа в 12-ата и 51-вата от дузпа, а Серхио Рамос заби изключително ефектен гол в 61-вата - със задна ножица.

5-кратният носител на трофея "Ливърпул" потегли с 2:2 срещу "Севиля" на своя стадион "Анфийлд" от гр. "Е". "Червените" съжаляват повече, тъй като изтърваха много, особено през първата част, но пък в самия край можеха и да загубят.

Бен Йедер смълча "Анфийлд" в 5-ата минута, но в 21-вата Роберто Фирмино изравни, а Мохамед Салах направи пълен обрат в 37-ата. В 72-рата Корея фиксира крайното 2:2. При 2:1 Фирмино пропусна дузпа, като удари греда през първата част.

По същото време и другата среща в карето завърши наравно - между "Марибор" и "Спартак" (Москва) - 1:1. Ивелин Попов поигра като смяна след почивката.

В група "F" "Манчестър Сити" показа, че ще е № 1 - роля, която вече му беше отредена и приляга след 4:0 като гост на "Фейенорд". Два гола вкара защитникът Джон Стоунс, а по веднъж се разписаха Серхио Агуеро и Жезус. Резултатът бе 3:0 още до 25-ата минута.

"Шахтьор" (Донецк) пък направи интересна битката за второто място, като срази "Наполи" с 2:1.

Напълно непредсказуема явно ще е битката в гр. "G". Особено след резултат като 3:1 за "Бешикташ" срещу "Порто" на неговия терен. Гостите вкараха и четирите гола, включително автогол за попадението на "драконите". 

"Ред Бул" (Лайпциг) и "Монако" пък завършиха 1:1.