Кубрат Пулев има сериозни шансове да победи Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, вярва промоутърът на българския боксьор Кале Зауерланд в интервю за "Скай спортс".

Британецът ще защитава световните си титли в три версии, а освен това е спечелил с нокаут и 19-те си срещи като професионалист досега. Което кара букмейкърите и специалистите да го считат за абсолютен фаворит да спечели убедително боя на стадион "Принсипалити" в столицата на Уелс.

През изминаващата седмица бяха изчерпани над 70 000 билета за сблъсъка, в продажба остават само най-скъпите.

Германецът Зауерланд посочва три слабости на Джошуа, но в общи линии могат да се синтезират две - слабата защита на англичанина и все още малкият му опит срещу наистина силни боксьори.

Джошуа играе с отворен гард

Мениджърът нарича Антъни "велик шампион", но смята, че все още се учи на ринга. Той поставя под съмнение защитата му, смята, че Джошуа играе с твърде отворен гард. Така рискува да понася удари и по-опитен боец може да се възползва. Така, между другото, Владимир Кличко нокаутира Пулев и бе много близо до това да се справи и с Джошуа.

Британецът е все още неопитен

Зауерланд е на мнение, че Джошуа е имал само един голям мач досега - срещу Кличко. Останалите 18 негови съперници са били на ниско ниво. В същото време Кобрата се е изправял срещу ред добри боксьори, при това в силата им - Александър Димитренко, Тони Томпсън, Александър Устинов... И ги е победил.

"Силата на Антъни идва от неговата бързина, мощ, младост и атлетизъм. Тези качества са налице, казва бизнесменът. - Но вижте боксьорите, срещу които Кубрат игра и които би. Той придоби страхотен опит."

Джошуа е допуснал огромна грешка срещу Кличко в петия рунд

Онези, които са гледали мача Кличко - Джошуа през април си спомнят, че в петия рунд украинецът едва не нокаутира далеч по-младия си опонент. Според Зауерланд световният шампион сам се е поставил в тази ситуация, отново заради отворения гард и липсата на опит.

Нещо повече - Кале поставя под съмнение издръжливостта и устойчивостта на Джошуа. А дори някои от най-великите в бокса вече са казали мнението си за голямата слабост на 27-годишния атлет, роден в брак между майка нигерийка и баща британец.

През месец май самият Флойд Мейуедър, истински "академик" на тема защита в профи бокса, покани в Лас Вегас Джошуа, за да подобри тази част от играта му.

"Ако Пулев се озове в ситуацията на Кличко в петия рунд, победителят ще е само един", смята Кале Зауерланд.