Човек не трябва да дава морални оценки, ако не изповядва семейните ценности, обяви днес лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Шумен. 

И отправи питане към президента Румен Радев дали е съгласен с тази теза:

"Той трябва да изповядва на първо място семейните ценности. Това мога да го отправя като питане към президента Радев. Не е ли така? Може ли да даваш морални оценки при положение, че... мисля, че по-добре е да спра."

Коментарът е на пресконференция на БТА в Шумен, а моментът на разговора можете да чуете след 32-рата минута тук.

Цветанов неколкократно критикува президента в началото, но после говори по други въпроси и не споменава Радев. До последните минути. Темата подхваща, като преди това говори за кмета на община Никола Козлево Ешреф Реджеб.

Ето и пълният отговор:

"Ние ценим това, което направихме в Никола Козлево и не се срамуваме от избора, който сме направили. Защото аз пожелавам успех на всички кметове в подобни общини, да имат такъв градоначалник. Защото Ешреф е един изключително добър човек. Не знам дали го познавате добре, ако искате мога да ви запозная. И аз знам какво е усещането, когато си сред хората там, към него. И този човек - мравката да мине, той ще ѝ направи път. Защото така е устроен, така е възпитал децата си и има едно изключително здраво семейство. За мен политик, който иска да дава морални оценки и да бъде съдник на процесите, той трябва да изповядва на първо място семейните ценности. Това мога да го отправя като питане към президента Радев. Не е ли така? Може ли да даваш морални оценки при положение, че... мисля, че по-добре е да спра."