Бившият германски канцлер (1998 – 2005 г.) Герхард Шрьодер има нова любима – южнокорейката Ким Со Йеун, с 25 години по-млада от него. Тя е била основната причина Шрьодер да загърби четвъртата си съпруга Дорис (54 г.), съобщи самата тя във фейсбук.

Дорис  - четвъртата съпруга на Герхард Шрьодер.

Според в. “Билд” 48-годишната Ким и Шрьодер са се появили публично за пръв път миналата седмица. Това е станало в Сеул по време на представяне на автобиографичната книга на бившия канцлер, излязла в превод на корейски език. Тогава обаче Ким е била в ролята на негова преводачка. Тя говори перфектно немски, завършила е университет в германския град Марбург.

Докато от берлинския офис на Шрьодер отказват всякакъв коментар, все още съпругата му Дорис Шрьодер-Кьопф потвърди във фейсбук интимната връзка на мъжа си с южнокорейката. Според Дорис двамата са се запознали преди година и половина по време на пребиваване на Шрьодер в Южна Корея. Ким е била ако не единствената причина, то конкретният повод за развод.

Ето какво написа Дорис Шрьодер в профила си във фейсбук:

“Скъпи приятелки, скъпи приятели

Въз основа на публикации и многобройни запитвания имам повод да заема еднократна и заключителна позиция.

През пролетта на 2016 г. госпожа Ким беше поводът, макар и не единствената причина, за окончателната раздяла. Нашето семейство се съобрази с желанието за дискретност, тъй като госпожа Ким искаше първо да уреди личните си взаимоотношения. Публичните прояви показват, че това най-вероятно се е случило.

Надявам се потърпевшите деца, включително момиченцето в Корея, да получат шанс да се справят на спокойствие с последиците от семейните раздели и моля медиите да прояват съответното разбиране.”

Да уточним, че от четирите си брака Шрьодер няма свои деца. Дорис има дъщеря Клара от извънбрачна връзка, преди да срещне Герхард Шрьодер. Впоследствие с намесата на Владимир Путин двамата осиновиха две русначета от сиропиталище – Виктория и Грегор.

Бившият германски канцлер и четвъртата му съпруга подадоха молба за развод през септември 2016 г. По желание на Дорис обаче бракоразводното дело ще се гледа след октомври т. г., твърдят осведомени. На 15 октомври се провеждат парламентарни избори във федералната провинция Долна Саксония със столица Хановер, където все още съпрузите живеят, макар и разделени. Дорис Шрьодер-Кьопф кандидатства за втори депутатски мандат в парламента в Хановер от квотата на социалдемократите.

Дорис не е самотна. От близо година тя живее на семейни начала с вътрешния министър на Долна Саксония, социалдемократа Борис Писториус (59 г.), който заради новата си изгора загърби семейството си.