"Деляне, аз съм ти приятел и ще победим. Ние сме силен отбор, защото работим за гражданите, защото политиките, които правим, достигат до всеки човек. Затова нямаме от какво да се срамуваме."

Това се казва в емоционално обръщение във фейсбук на лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Както е известно, вторият човек в партията бе в Хасково, за да поправи щетите от възникналия скандал между кмета Добри Беливанов и Делян Добрев - бивш министър, депутат, областен координтор и т.н.

"С тези думи се обърнах към Делян Добрев по време на среща с областната структура на ГЕРБ-Хасково, със симпатизанти и граждани, които дойдоха, за да чуят истината за скандала, който се разрази през последните дни. Пред присъстващите подчертах, че единственото нещо, от което се срамувам, е издигането на Добри Беливанов за кмет на Хасково, защото той е човек, подвластен на чужди интереси. Казах още, че БСП атакуваха с лъжите си именно Делян Добрев, защото той е успешен и ценен като експерт", допълва Цветанов.

А снимките са повече от затрогващи.

Ако се съди по съобщението на пресцентъра на ГЕРБ, в срещата е имало още повече съспенс - включващ и благодарни свидетелства от низовата партийна организация за неизброимите добрини на Делян, плюс молби да не си ходи:

В подкрепа на депутата от Хасково и с настояване за оттегляне на оставките на Добрев се изказаха десетки участници в срещата. Те настояват Добрев да размисли и да не напуска парламента. В изключителни емоционални изказвания бяха споделени конкретни случаи, в които Делян е помагал безрезервно на хората и ги е мотивирал за работа. Затова над 400 човека в залата настояха той да не се поддава на провокациите и манипулациите на Елена Йончева.

"Успяхте да ме трогнете", призна Добрев  и благодари за подкрепата.

Той припомни, че през последните години на всички избори ГЕРБ-Хасково е увеличавал резултата си, а на последните през март за партията на Бойко Борисов са гласували почти 38 хиляди човека.

"Това ми показва, че работим в правилната посока. Но разберете ме, изключително тежко е за мен, който не съм влязъл в политиката „от задната седалка на един мотор”, а съм извървял честно своя път с работата си, да чувам всяка вечер в новините какъв измамник съм. Всичко това ме омерзи и струва прекалено скъпо на моето семейство”, сподели Добрев през сълзи.

Утре той ще депозира оставката си в Парламента. Решението за неговото освобождаване е ръцете на народните представители и в изпълнителната комисия на ГЕРБ", завършва пресцентърът.