На 66 години от инфаркт почина големият американски рок музикант Том Пети. Новината потвърди неговият дългогодишен мениджър Тони Димитриадес.

Той разпространи съобщение до медиите и феновете, в което се казва, че Пети е издъхнал в болница, а край леглото му в клиниката на университета на Лос Анджелис са били роднините и музикантите от бандата The Heartbreakers, с която Пети кръстосваше САЩ съвсем доскоро.

Том Пети е намерен в безсъзнание в дома си в Малибу. За няколко часа имаше объркване в информациите за състоянието му. Тв каналът CBS обяви в туитър смъртта на рокаджията, но после свали поста. Полицията в Ел Ей пък, цитирана анонимно от няколко медии, съобщи, че се дистанцира от съобщенията и дори се извини.

Жълтият сайт TMZ уточни, че Пети все още се бори за живота си. По-късно стана ясно, че битката е изгубена.

Музикантът тъкмо приключи юбилейно турне с "Хартбрейкърс". За последно бандата имаше три напълно разпродадени шоута в Лос Анджелис. Общият брой на концертите е 53 в 24 щата в продължение на 6 месеца. Броят на феновете, посетили гиговете, е над 1 милион. През август някои изяви пред публика бяха отменени, тъй като Пети имаше ларингит.

По време на знаменитата си кариера роденият във Флорида Томас Ърл Пети е продал над 80 милиона албума в цял свят. През 2002 г. е приет в Залата на славата.

Том Пети е поредното рок величие, което си отива от този свят. По-рано през тази година се самоубиха великите вокалисти Крис Корнел и Честър Бенингтън от групата "Линкин Парк".