За съжаление световното свършва така, както започна - с много слабо съдийство. Алжирският рефер Джамел Хаймуди развали един хубав, динамичен мач между Бразилия и Холандия (0:3) за 3-4 място на мондиала в Страната на кафето. "Лалетата" направиха трагедията на домакините още по-голяма пред пълния Национален стадион "Мане Гаринча" в столицата Бразилия.

Хаймуди започна с безумните си решения още в самото начало. В третата минута капитанът на "селесао" Тиаго Силва фаулира откъсналия се Ариен Робен около границата на наказателното поле. Едно нещо бе безспорно в тази сигуация - че нарушението е за червен картон. Арбитърът обаче вдигна само жълт, а от 11-те метра Робин ван Перси откри. А при изгонване на Тиаго Силва "малкия" финал можеше да приключи отрано.

В 17-ата Дейли Блинд удвои, но в атаката преди попадението негов съотборник бе в засада. Холандия не се затрудни особено да удържи аванса си, както до края на полувремето, така и след почивката. Чест прави на "златистите", че след нокаута на полуфинала срещу Германия опитаха да покажат характер и да не се предават. Но и днес се видя, че просто им липсва класа срещу най-силните в света. Такава определено притежават техните фенове, които отново напълниха стадиона и подкрепяха своите до самия край.

А реферът Хаймуди ритуално продължи да потъпква правилата на играта. Той можеше да отсъди най-малко една дузпа за Бразилия - за нарушение срещу Оскар, на когото вдигна жълт картон за симулация. Проблемът тук е различният критерий - негови колеги отсъдиха куп такива 11-метрови удари дори само на мондиала. Жалко за отличния по време на мондиала Блинд, който получи контузия в ситуацията.

След това бе подмината дузпа и за Холандия. А в продължението на сблъсъка Джорджиньо Вайналдо направи резултата класически - 3:0. Холандия напуска световното без загуба. Луис ван Гаал се раздели победно с тима и записа историческо постижение, като използва всичките си 23-ма футболисти!