СИМОНА РУСЕВА

Шакира отново ще е звездата при закриване на мондиал. Довечера тя ще пее на стадиона в Рио де Жанейро. Известната колумбийска попзвезда се представи превъзходно при закриването на световното по футбол в Германия, поканиха я и през 2010 г. в Южна Африка.

Няма друга певица в света, която да е толкова тясно обвързана с футбола.

“Футболът промени живота ми. Той ми повлия във всичко. Никога няма да забравя, че срещнах любовта на живота ми по време на мондиал”, каза Шакира на днешната пресконференция в Рио, цитирана от “Лос Анджелис таймс”.

Шакира и съпругът й Жерар Пике

Съдбата я среща с испанския национал, защитника Жерар Пике, на световното първенство по футбол през 2010 г. в Южна Африка. Тогава тя пя знаменитата си “Waka Waka – Time for Africa” – химна на мондиала.  Колумбийката и Пике вече имат дете на годинка и половина.

“Ако нямаше световно, нямаше да го има и моят син Милан”, изповядва се Шакира.

Довечера тя ще участва в 18-минутното шоу на стадиона “Маракана” в Рио де Жанейро с песента „La La La Brazil 2014“. На тържеството ще бъдат почетени с много сивмолика всичките 32 тима, макар 30 от тях отдавна да са си у дома. На финала останаха Германия и Аржентина. За тях съдийският сигнал ще прозвучи довечера в 22 ч българско време.

Шакира на мондиала през 2006 г. в Германия.

Попитана кой отбор е нейният фаворит, Шакира отказа да отговори. Единственото, на което се надявала, било да не се стига до дузпи при определянето на победителя. Това било просто ужасно.

И отново на световното, през 2010 г. в Африка

Певицата изобщо не изрази покруса, че испанците на нейния любим не успяха да защитят световната си титла и твърде рано напуснаха Бразилия, след като претърпяха загуби и накрая бяха сразени от чилийците с 0:2.

Попитана дали след разгрома нейният Пике е останал без сили от покруса, Шакира отговори с хумор: “Имам мои си средства да го ободрявам.”