Шефката на „Нова Българска Медийна Група“ и майка на скандалния депутат от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева, се прибра късно тази вечер от Брюксел, видя екип на Клуб Z.

Кръстева пристигна на ВИП-а на летище София, където час преди това смирено я чакаха два джипа – БМВ и „Волво“.

Информацията, че „мама“, както я наричат журналистите в подопечните й медии, се завръща, бе съобщена на Клуб Z от възмутени граждани, пътуващи със същия полет.

Докато хората смирено чакали за проверка на летището в Брюксел, придружител на г-жа Кръстева грубо прередил цялата опашка, за да осигури на ВИП персоната по-бързо качване на самолета.

Ирена Кръстева на летището в Брюксел. Кадърът е направен с мобилен телефон от читател на Клуб Z възмутен, че госпожата е прередила чрез бодигарда си цялата опашка.

Причините за посещението на небезизвестната майка в Брюксел остават неясни.

Припомняме само, че тя замина за белгийската столица през 2009 г. непосредствено, след като Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ спечелиха парламентарните избори и дойдоха на власт. Месеци наред преди това ръководените от Кръстева вестници, титулуваха Борисов с обидни квалификации, между които и „Боко Тиквата“.

Веднага след изборите тогавашният премиер недвусмислено се закани на медиите на Кръстева-Пеевски и неофициално се смяташе, че това е конкретната причина за установяването на „мама“ в Брюксел.

През 2010 г. тя дори откри офис на „Нова Българска Медийна Група“ в белгийската столица. За което получи и поздравителен адрес от Борисов, който междувременно след рязка смяна на политиката на вестниците на Кръстева, бе обилно обгрижван и възхваляван от тях.

Брюкселският офис обаче бе почти скоропостижно закрит в края на декември 2012 г. Интересен факт е, че на мястото му на адрес: бул. “Сен Мишел” №15, малко по-късно бе разкрит друг офис – на Корпоративна търговска банка.