Велислав Вуцов е новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив), потвърди официалният сайт на "канарчетата". Той бе представен на пресконференция, а след това изведе отбора на първа тренировка в "Коматево".

За назначението ви информирахме още през миналата седмица, когато Любослав Пенев и екипът му се разделиха с "Ботев" заради финансовата криза в клуба след ситуацията с КТБ.

"Наложи се промяна на един уникално замислен проект. Много съжалявам, че този голям футболен проект отиде на по-заден план, каза Вуцов пред медиите. - Надявам се и му стискам палци, знаете за кого говоря - за г-н Василев, да се върне и реализира проекта. Знаете, че в клуба има доста скъпи футболисти и ръководството си е направило точен отчет. В по-голямата част се знае кой остава и кой - не. Трябва да се изясним кой има желание да остане и да воюва."

Според Вуцов в родния футбол има няколко символа - ЦСКА, "Левски", "Ботев" и "Черно море", без които играта не може да съществува в България. Той благодари на клубната управа за гласуваното доверие. И увери, че е свикнал да работи във всякакви условия.

"Ботев е име, марка. Има най-важното нещо - история и феноменална публика. На всички е ясно, че трудно ще се борим за титлата. Но няма и да се борим за оставане. И това трябва да знаете. Целта е първата осмица. Знам, чувам и виждам, че има добри млади играчи. Ще им дадем шанс по някакъв начин. Дай Боже и повечето от опитните футболисти да останат. Ботев не е удавник, за да го спасяваме. Не съм спасител. Трябва ни обединение и малко спокойствие", каза още специалистът.