„София Тех Парк“ публикува на фейсбук страницата си снимки на нов продукт, който е разработен от най-новите наематели на Инкубатора – компанията „Top Innovation“.

На снимките се вижда чадър, върху който има соларен панел, а в основата му има контейнер, който би трябвало да охлажда.

Освен, че предпазва от горещите слънчеви лъчи, продуктът позволява да заредите мобилно устройство и да охладите напитка, докато сте на плажа. В допълнение през нощта чадърът предоставя и автоматично LED осветление. Водещо за продукта е използването на изцяло чиста енергия“, пише „София Тех Парк“.

Коментарите под поста обаче са в огромната си част подигравателни. Един от потребителите публикува линк към онлайн магазин, където подобни продукти отдавна се продават.

Човечеството неумолимо върви напред. Очаквам SolarChadar 2.0 да прави и мусака", гласи един от коментарите.

Има и положителни оценки, както и възмущение от всеобщия хейт.

"Чудесен продукт! Това очаквам да виждам от София Тех Парк - нови продукти, които ще направят живота ни по-добър. Не разбирам целия излишен хейт, който се изписва тук. Типично по български". 

Повечето коментари обаче припомнят, че са виждали подобни продукти, а някои дори отдавна притежават подобни.

"Как не ви е срам да се похвалите с такава тъпотия, която наричате иновация. Нещо, което го има в най-треторазрядния сайт за е-пазаруване".

"Имам една шапка с козирка и соларен панел и вентилаторче. Купена 1990-та в Пекин. Да ви пратя ли снимка да направите още една иновация?"

"На мен ми харесва тази иновация. Хубаво ще бъде ако се добавят няколко флагчета на Евросъюза. Ще стане страшно креативно и ще е в синхрон с европредседателството ни!"

Може да проследите цялата дискусия на фейсбук страницата на "София Тех Парк":