"След като България е толкова недемократична и не позволява да се снима оградата по границата, Елена Йончева защо не пробва от турска страна да видим дали ще я допуснат."

Такъв съвет към депутатката от БСП Елена Йончева отправи вицепремиерът Красимир Каракачанов в парламента. И се "обиди", че социалистите искат оставките само на колегата му Валери Симеонов и на вътрешния министър Валентин Радев за решението оградата на границата да бъде обявена за обект от националната сигурност. По думите на Каракачанов той самият поискал още преди две години съоръжението да получи специалния статут. 

Военният министър видя и опит да се дестабилизира правителството - затова "целият огън" се насочвал към един от вицепремиерите и това е Симеонов.

Каракачанов заяви, че "не е отговорно" да правиш филми, с които да показваш откъде мигрантите трябва да минат и откъде ще им е лесно да преминат границата, припомняйки, че първият етап от изграждането на съоръжението е от времето на Пламен Орешарски.

„Никой не възразява да бъде критикувано управлението на поръчката, но да ходиш да снимаш и да обясняваш: „Елате сега оттук, през това дере ако сложите една стълба, ще минете лесно“, е най-малкото безотговорно“, декларира военният министър.