"Манчестър Юнайтед" не изживява най-добрите си дни като резултати и класирания, но не и като финансови дела. Както вече бе съобщено, клубът финализира сключването на нов гигантски договор за екипировка за десет години. От следващия сезон "Адидас" ще облича "червените дяволи", за което ще плаща по около 75 милиона паунда (94 млн. евро) на сезон.

Това прави близо милиард за десетилетието. А според германския концерн, "Юнайтед" така или иначе ще ги постигне - от продажбата на фланелки, като гарантира по-добра дистрибуция и по-широка мрежа из целия свят.

Така приключва 13-годишното сътрудничество между "Манчестър Юнайтед" и "Найки". Английският клуб ще играе и през следващия сезон с екипите на щатската марка, след което минава на "Адидас". Преди месеци почнаха преговори между "Юнайтед" и "Найки" за нов контракт. Янките не бяха готови да плащат много повече, отколкото сега, което е почти наполовина по-малко от въпросните 75 милиона. 

Все пак нещата не бяха далеч от подновяване на споразумението, но тогава се намеси "Адидас" и собствениците на клуба от "Олд Трафорд" нямаше как да откажат на предложението, още повече при условие, че "Найки" отказа да отговори на високата миза.

А "Манчестър Юнайтед" и досега бе №1 по приходи от договор за екипировка, но вече дръпна сериозно пред другите колоси. "Реал" (Мадрид) е на второ място с 31 милиона паунда, следват "Челси" и "Арсенал" с по 30 млн., "Барселона" - 27 млн., и т.н. и т.н. Доставчик на първата тройка в тази компания е... "Адидас". Явно и за любимата на много българи спортна марка бизнесът е добър, та е готова да вади такива пари.