Столичната организация на Демократи за силна България (ДСБ) проведе днес събрание, на което избра свой председател. И това е водачът на партията в софийския район "Триадица" Любомир Георгиев.

Новият председател на ДСБ-София Любомир Георгиев след избора му.

Негов конкурент за поста бе Димитър Божилов, който е член на Националното ръководство на формацията. Имаше и трети претендент - Борис Точев, който преди няколко месеца се пробва и за лидер на цялата партия. 

Според предварителните данни от гласуването победителят е получил 140, а вторият в класирането - 80 гласа при избора.

Георгиев е и част от досегашното ръководство на ДСБ-София. Досега лидер на органинацията бе бившият депутат и бивш общински съветник в София Вили Лилков. Той бе и кандидат за кмет на Реформаторския блок на последните местни избори. Лилков подаде оставка от столичния пост след като ДСБ във формат "Нова република" не успяха да влязат в Народното събрание на парламентарните избори през пролетта. 

 
Лилков също така е от организацията на ДСБ в "Триадица", а Георгиев е негов наследник и на този председателски партиен пост. Той е и кандидатът, който е получил подкрепата на Лилков на заседанието днес, твърдят източници от формацията. Тоест - промяна в столичната организация на формацията не се очаква.