ГЕРБ не се страхува нито от Корнелия Нинова, нито от Елена Йончева. Истеризирането и очевидната некомпетентност не са повод за страх.

Така отговори началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова на въпрос на водещата от БиТиВи от коя от двете соцдами ГЕРБ се страхува повече.

Отношенията между управляващи и опозиция предполагат дебат, а сега се истеризира за дребни неща. Това е лош стил, от който ще спечели първият, който  излезе от този стил, беше категорична Бъчварова. 

Тя още веднъж сподели, че е искрено потресена от "откровената неистина", която е изрекла Корнелия Нинова - че Борисов е отказал да подпише писмото до Специализирания съд да бъдат оповестени имената на политиците, получавали пари от КТБ.

Аз бях свидетел, когато Корнелия Нинова направи това изказване, Борисов реагира по абсолютно различен начин от това, което тя оповести после. Още със слизането си от самолета Бойко Борисов разписа писмото.

От Специализирания съд отговарят, че е недопустимо при предстоящ процес да се изнася такава информация, което е разбираемо, смята Бъчварова.

БСП се опитва да покаже "знак за поведение" - че те са инициатори. Но отказът да приемеш решението на Специализирания съд също е удар по институциите.

Бъчварова смята, че няма начин да не излезе истината за КТБ, тъй като там са свързани много хора.На въпрос на водещата дали обявяването на оградата между България и Турция за обект на националната сигурност е израз на паника, Бъчварова отговори:

Искам да успокоя Елена Йончева и Корнелия Нинова - идеята оградата да е обект на националнаа сигурност е отпреди повече от година, когато бях министър, тогава специалистите обаче постановиха, че за да бъде обявено за такова, едно съоръжение трябва да бъде завършено. Когато е имало въпроси в парламента, съм искала те да се разглеждат на закрити заседания, за да не създаваме "наръчник за нелегални емигранти". Като депутат Елена Йончева има право да получава информация, но няма право да я разпространява. Тя може да поиска парламентарна комисия за оградата, да поиска доклад в парламента, но не става въпрос за правене на филми...

Бъчварова препоръча на Йончева да прочете докладите на инспектората към служебното правителство, откъдето ставало ясно, че при строежа на оградата няма нищо, което да е извън закона.По повод поредните полицейски протести за заплати, Бъчварова в качеството си на бивш вътрешен министър поясни, че синдикатите в МВР са "вътрешноведомствени, министерството ги издържа, те са девет синдиката, имат право на офиси, на допълнителна отпуск за синдикална дейност и това било, за да бъдат някакъв коректив на управлението. Исканията винаги са повече, отколлкото може да бъде дадено, но през последната година МВР получило много допълнителни средства. Според нея, тези въпроси не бива да се решават "на парче", а трябва да се проведе мащабен разговор за доходите на служещите в силовите министерства.

На въпрос на водещата дали Бойко Борисов ще бъде избран отново за шеф на ГЕРБ, Бъчварова първоначално отговори "Ще видим", но после отсече категорично: Бойко Борисов няма алтернатива в ГЕРБ.