Преди няколко седмици Aerosmith отмени някои дати от Южноамериканското си турне, за да може легендарният фронтмен Стивън Тайлър "незабавно да потърси медицинска помощ", поради състояние, което остана мистерия и така и не бе уточнено.

Съобщението предизвика тревога сред феновете, така че Тайлър побърза да ги успокои. Първите и най-тежки слухове, бяха че роденият през 1948 г. певец е получил инсулт.

Предния уикенд вокалът показа, че се е завърнал с пълна сила, на концерта във Ванкувър на благотворителното шоу в полза на фондация David Foster.

 

На събитието, сред чиято аудитория бяха Опра Уинфри и певицата Карли Рей Джепен, той изпълни три класики на "Аеросмит" - Cryin', I Don’t Want to Miss a Thing и Dream On. 

Фондацията, учредена от легендарния музикален продуцент Дейвид Фостър, събра повече от $10 милиона за деца и семейства в нужда от трансплантация на органи. Що се отнася до Тайлър той е неизменен фетиш от първия ден на основаването на "Аеросмит" в Бостън през не съвсем близката 1970 г. Бандата и вокалистът отдавна са сред най-големите гордости на североизточния град. 

 

Вокалистът има навик да признава, че в зората на кариерата си похарчил 12 млн. лири само за кокаин.

"Изшмърках поршето си, самолета, всичко давах за кокаин", казва Тайлър.

Стиън има 4 деца, като интерсно е, че красивиците Лив и Миа се наричат с "творческото" му име Тайлър, а Челси Анна и Тадж Монро са кръстени Таларико - както е фамилията на певеца по паспорт.

През май тази година Стивън стана дядо за 4-ти път - за пръв път от Миа, след като вече дочака 3 внучета от Лив.