Най-малко пет души са загинали в буря, развилняла се в Централна Европа в неделя, която причини прекъсвания на електроснабдяването и движението по пътищата и железниците, предаде АФП.

Съборени от вятъра дървета са убили жена и мъж в две различни части на Чехия. Поляк е загинал, след като колата му се сблъскала с паднало дърво близо до Шчечин, в северозападната част на Полша.

Трамвай минава край повален дърво в Прага.

Шейсет и три - годишен германец се удавил в придошли води, които погълнали микробуса, където спял в северната част на страната.

Наводненият Хамбург.

Няколко линии на железопътната компания "Дойче бан" в същия регион на страната са били прекъснати, а част от улиците в пристанището Хамбург са били наводнени.

Вятърът събори голямо скеле в Берлин.

Бурните ветрове спрели движението на влаковете по десетки линии и по няколко магистрали в Чехия, а нивото на няколко реки се е повишило критично.

"В момента стотици хиляди домакинства нямат ток", казва в официално съобщение говорителка на електроснабдителната компания ЧЕЗ.

Близо 200 000 души също са претърпели прекъсване на електричеството в Полша.

В Австрия, заради ветрове достигащи скорост от 100 км в час, организаторите отмениха сутринта гигантския слалом, с който се открива състезанието за Световната купа за мъже в алпийския курорт Зьолден.