Хърватия и Швейцария спечелиха победи в два от баражите в Европа за световното първенство в Русия догодина. 

"Шахматистите" сразиха Гърция с 4:1 на стадион "Максимир" в Загреб. Домакините набързо дръпнаха в резултата с голове на Лука Модрич и Никола Калинич в 13-ата и 19-ата минута.

В 29-ата Сократис Папастатопулос намали с глава след корнер. Иван Перишич върна аванса на хърватите още в 34-тата. Крайното 4:1 фиксира Андрей Крамарич в началото на второто полувреме.

Убедителен успех на по-класния от двата тима, който е с единия крак на световното. Шансовете на гърците не изглеждат високи, не и за победа с 3:0 например.

В същото време Швейцария измъкна 1:0 на терена на Северна Ирландия. Единственото попадение реализира Рикардо Родригес от дузпа в 58-ата минута. Решението на румънския съдия за 11-метров удар е доста спорно.

От видеоповторенията се вижда, че топката удря Кори Евънс в рамото откъм гърба. Все пак "часовникарите" играха по-добре, създадоха повече и по-чисти голови ситуации.

Реваншите са в неделя - съответно в Атина и Базел.

В петък е първият мач на най-интересния бараж - между Швеция и Италия, а в събота ще спорят Дания и Ейре. Техните реванши са в началото на следващата седмица.