Над 2000 души са изявили желание да участват в реалната "промяна на политическото статукво", обявена преди време от шоумена Слави Трифонов. За това съобщи самият Трифонов на профила си във фейсбук.

По думите на Трифонов сред тях има хора, които са завършили Йейл, Харвард, Кеймбридж, както и такива с успешен бизнес навсякъде по света. С всички тези българи ще бъде организирано събеседване. На него като изслушваща страна ще бъдат самият Трифонов и други успели българи. Темите за него ще са няколко - просперитетът на българина и просперитетът на българската нация, образованието – най-важната част за възхода на нацията, съдебната система – основен проблем на държавата.

Ето какво написа Трифонов:

"Уважаеми сънародници, след като обявихме, че търсим образовани, качествени и морални българи, които да имат шанса да участват в реална промяна на политическото статукво и начина, по който избираме и контролираме политиците в България, желание за участие в подобно начинание досега са изявили над 2 000 души. 

А процесът не е завършил. Той продължава. Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи.

Аз лично съм изумен. Оказа се, че българи, завършили Йейл, Харвард, Кеймбридж, българи, които имат успешен бизнес навсякъде по света, българи от всички университети в България, българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, изявяват желание да участват в подобен проект. Това е повече от прекрасно и, разбира се, отговорно. 

Осъзнавайки тази отговорност, ние разбираме, че събеседването с хората, които ще изберем, за да ви представим, не може да бъде направено само от нас. Затова аз реших и се свързах с българи постигнали успехи, безусловни успехи, състезавайки се на терена на световната конкуренция. Българи, преподаватели в най-престижните университети в света. Българи, успели в различни аспекти и сфери на световния бизнес. Защото, уважаеми съграждани, има такива българи. Ние проведохме разговори с много от тях и за наше голямо удовлетворение, имаме подкрепата на голяма част от тях. Така че събеседването с хората, които ще ви представим, ще бъде проведено от мен и от такива българи, които са успели навсякъде по света.

Темите, по които ще проведем събеседването са:

 - Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация.

 - Образованието – най-важната част за възхода на нацията.

- Съдебната система – основен проблем на държавата.

Така че, уважаеми съграждани, ние продължаваме."