Наскоро американският президент Доналд Тръмп се оплака, че много е искал да се сприятели със севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, но не се получило. Ким го наричал "стар" - всъщност по-точното е "сенилен старец".

"Толкова исках да съм му приятел", написа наскоро в туитър Тръмп, като пропусна да припомни колко пъти е говорил за "малкия rocket man" или за "милите" думи как ще разруши Северна Корея. Обидите на Ким също са "висока класа" - "умопобъркан сенилен старец, гангстер и мошеник" са само част от тях.

Но все пак двамата имат повече общо, отколкото подозират.

Снимки, разпространени в сряда от държавната информационна агенция на Северна Корея KCNA, показват един много доволен Ким Чен Ун, качен в кабинката на голяма машина в тракторен завод в Пхенян. Същото изражение имаше и Тръмп, когато шофьори на камиони посетиха Белия дом през март т. г. 

Дали двойката ще може да сподели страстта си по големите машини, пита шеговито "Гардиън". Вероятно не, защото съвсем наскоро в държавните севернокорейски медии американският президент беше наречен "престъпник", който трябва да "бъде осъден на смърт". Така трудно се създават и задържат приятелства. 

Но, както "Гардиън" отбелязва, все пак на Тръмп му остава Путин.