Очаквано Цвета Караянчева, досегашен заместник-председател на Народното събрание, бе избрана да го оглави, след като Димитър Главчев подаде оставка. Караянчева ще е втората жена парламентарен шеф след Цецка Цачева.

Номинацията ѝ бе подкрепена със 138 гласа "за", 3-ма "против" и 71 "въздържал се". Тримата против и всички въздържали се бяха от БСП. Със "за" гласуваха ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти". Както председателят на "Воля" Веселин Марешки се зарече малко по-рано, депутатите му не бяха в пленарната зала и съответно не гласуваха за новия председател. Марешки оттегли народните си избраници, докато соцдепутатът Иво Христов не подаде оставката си заради определението му "дебилни" към 80% от българите.

"Ще работя така, че всички да се чувстваме равни. Тук е залата, в която трябва да се казват различните мнения - но на базата на политики, а не на личностни нападки. Когато тонът излиза от добрите рамки, трябва някой да потушава тези емоции. Нека бъдем мъдри, смирени, винаги да мислим за България. Надявам се да оправдая доверието ви", заяви Караянчева веднага след избирането си.