Аматьорският "Черногорец" (Ноевци, Пернишко) издига кандидатурата на Любослав Пенев за шеф на БФС на изборния конгрес догодина. Тя обаче не бе приета днес в офисите на централата до резиденция "Бояна", тъй като още няма регистър на кандидатите.

Това може да стане след 9 декември, когато ще заседава изпълкомът на БФС и ще открие процедурата.

Представители на Пенев искаха да внесат днес в 10:30 часа уведомително писмо с кандидатурата на № 9. Те също така изискали списък с клубовете, които имат право на глас на конгреса, но такъв не им е предоставен, защото нямало.

"Пълно безхаберие цари в БФС. Още нямат регистър. Нямат и справка кои клубове са им членове. Това е несериозно. Пълна анархия", казаха на излизане от сградата в новата база емисарите на Любо Пенев.

Зад Пенев стои инициативен комитет, който работи от 2-3 месеца, като се среща с клубове от професионалния и аматьорския футбол. Кои са хората в комитета ще стане ясно на пресконференция скоро - след внасянето на кандидатурата.

Хората на Пенев вярват, че той ще бъде избран за нов президент на централата, ако на конгреса "всичко е редовно и няма клубове-фантоми". Сегашното ръководство на БФС раздавало топки и флагчета предизборно, но опозицията нямало да прибягва до такива похвати.

Вече има агитационни материали за бившия играч на ЦСКА, "Валенсия", "Атлетико" (Мадрид), "Компостела" и "Селта" (Виго)

Любослав Пенев иска да стане президент на БФС, за да оправи българския футбол, който вече не е на картата на най-популярния спорт, казаха вносителите на кандидатурата. Те поясниха, че още не са водени разговори с ЦСКА-София и "Левски". Само загатнаха, че доста клубове ги подкрепят.

Датата на официалното издигане на Любо Пенев - 17 ноември, разбира се, не е избрана случайно. От негов пас падна гола на Емил Костадинов за 2:1 срещу Франция на "Парк дьо Пренс".

По-късно днес стана ясно, че Пенев е поискал да бъде освободен от поста старши-треньор на втория тим на "Валенсия", за да може да се съсредоточи в предизборната си кампания. Спациалистът зае позицията по-рано тази година, след като дълго беше без работа.