Новините за умрели рок звезди буквално извират всеки ден. Малка утеха може би е това, което се случва с починалия преди повече от 7 години Рони Джеймс Дио.

Нов трейлър от турнето на холограмата на Рони Дио се радва на голям успех, съобщи тези дни zrockradio.bg

Поредните концерти под името Dio Returns ще започнат на 6 декември в Германия, като е възможно турнето да се разгърне из целия свят.

 

Холограмата направи дебюта си миналата година на фестивала Wacken в Германия. Вдовицата на Dio Wendy беше коментирала пред сп. "Ролинг Стоун":

“Рони винаги е искал да експериментира с нови сценични похвати и беше голям фен на Disney. Предвид всичко това, мисля, че имаме неговата благословия за холограмния проект. Той дава възможност на феновете, които са го гледали вече, да го видят отново, а на останалите – да го видят за първи път. Надяваме се всички да се наслаждават на шоуто, което ние толкова упорито се трудихме да създадем.”

Трендът явно хвана почва, защото догодина ни очаква турне на холограмата и на Рой Орбисън. Такова се планира в близко бъдеще и за виртуалния образ на Франк Запа.

Но да се върнем на Дио... Той успя наистина да е главен герой на миналогодишния  Wacken.

 

Бандата включва двама маркови вокалисти - любимия в България Тим "Рипър" Оуенс, който забива вече няколко пъти и с Б.Т.Р, и Они Лоугън.

Нататък са знаковите членове на бандата на самия Дио от различни етапи: Крейг Голди, Скот Уорън, Саймън Райт и невероятният басист Бьорн Енглен (Ингви Малмстийн, Тони Макалпайн и др.).

За наше съжаление, първо бе обявено и събитие за 17 декември в Букурещ, Румъния, но после бе отменено. Как изглежда цялото турне към днешна дата може да видите тук.