Хамбургската полиция проведе обиск в сградата на администрации на района Хамбург-Норд, а също и в офиси на концертен промоутър във връзка с раздадени на местни чиновници билети за концерт на „Ролинг Стоунс“ на обща сума 10 хиляди евро, съобщава Би Би Си.

След като местният съвет одобрил концерта, много служители от администрацията получили безплатни билети. В интервю за „Шпигел“ представители на местните власти нарекли подобно раздаване на билети стандартна практика. В Германия на чиновниците е забранено да получават подаръци.

„Шпигел“ пише, че присъствието на голям брой чиновници на концерта предизвикало вълна от критики. Концертът е бил през септември. Посетили са го над 80 хиляди души. Според германската преса, някои почитатели на „Ролинг Стоунс“ са платили по 800 евро за билет на черния пазар.

Следователите са проучили съдържанието на компютрите на администрацията на района, като са обискирали и офисите на компании FKP Scorpio след анонимна жалба , пише „Велт“.

Ръководителят на администрацията на района Хамбург-Норд Харалд Рьослер е потвърдил, че билети са били раздавани на местни политици, служители в администрацията и техни близки, съобщава сайтът Pollstar. Според Рьослер, сътрудниците на администрацията са работили безвъзмездно и извън работното си време, за да организират концерта, който, подчертава той, бил най-големият в историята на града.

Според представители на компанията FKP Scorpioсо, предположенията, че раздадените безплатни билети са повлияли върху разрешението за провеждане на концерта, нямат отношение към реалността. От компанията се се изказали похвално за координацията в действията на местния съвет и са добавили, че нямат нищо против да отделят безплатни билети в знак на благодарност за добре свършената работа, пише „Шпигел“.

"Площад Славейков"