Григор Димитров записа нова победа на финалите на ATP в Лондон. Първата ни ракета разгроми Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:1, 6:1 в третия си мач от група "Пийт Сампрас". Така българинът убедително спечели карето, давайки само сет в двубоите си.

В събота от 22:00 часа Григор излиза срещу Джак Сок (САЩ) в полуфинал. Другият плейоф противопоставя Роджър Федерер (Швейцария) и Давид Гофен (Белгия), който по-рано днес отнесе с 6:4, 6:1 Доминик Тийм (Австрия) и си осигури участие в уикенда на надпреварата.

Мачът на Димитров тази вечер имаше значение единствено за ранглистата, той вече си беше осигурил полуфинала. Ако утре Григор се справи и със Сок, това ще означава завършване на годината под №3 в класацията на ATP.

Хасковлията имаше да си връща на Кареньо Буста, от когото загуби на "Ролан Гарос" тази година. Срещата приличаше на тази срещу Гофен - толкова доминиращ бе българина.

Той дръпна с 5:0, преди испанецът да успее да запише гейм. Във втория сет Димитров натрупа 4:0. Играта му беше на ниво, а грешките - малко.

Всичко това дава надежди за успех и утре срещу Сок, балансът с когото е 1:3. Американецът също се намира в отлична форма.