Григор Димитров беше критичен към играта си на полуфинала в Лондон, независимо че победата с 2:1 сета срещу Джак Сок (САЩ) го класира на финала в неделя срещу Давид Гофен.

"Няма да лъжа - не знам какво да кажа, бяха първите думи на Гришо в интервюто на корта. - Трябваше да положа много усилия, за да спечеля, просто не изиграх най-добрия си мач. А Джак е страхотен играч, създаде ми проблеми с форхенда си. Но аз вярвах в себе си.

В  първия сет си мислех, че контролирам двубоя, но той намери начин да обърне и да спечели. В последния гейм трябваше да контролирам нервите си. Иначе не можеш да печелиш мачове на такова ниво. Успях да прогоня негативните мисли от главата си, останах фокусиран и се получи. Това ме прави много щастлив."

Григор и Гофен ще спорят за пети път тази година, балансът е 3:1 и общо 4:1 на равнище ATP в полза на българина. Той спечели на "Аустрелиън оупън", на финала в София, загуби дни по-късно в Ротердам, а в сряда отново срази един от приятелите си тура с 6:0, 6:2.

"Да, играх вече с Гофен, което е интересно, защото на нито един друг турнир не може да се случи. Но финалът утре е различен мач и трябва да го изиграя. Това е последната ми среща за сезона и се надявам след нея отново да съм щастлив", добави настоящият №6 и бъдещ №3 (от понеделник) в световната ранглиста.

Димитров спази традицията и поздрави на български хилядите наши сънародници в залата, които отново го подкрепяха шумно. А трибагрениците оцветиха зала "О2 арена".