След като и днес за пореден (и, надяваме се, за последен) път Народното събрание не заседава поради липса на кворум, парламентарният бюфет също го удари на уволнение. По обяд в мястото за хранене на представителната извадка на българския народ, уви, нямаше нито депутатски кюфте, нито депутатско кебапчета, установи проверка на Клуб Z.

Отговорниците по изхранването на народното представителство бяха заложили предимно на постни манджи - зеленчуци на скара, пролетни палачинки (с пълеж без месо) и няколко вида салати.

Все пак, като за последно, народните избраници можеха да хапнат на още по-народни цени и някои не дотам вегетариански гозби. Бюфетът предлагаше свинско със зеле и дроб-сърма по 1,80 лева порцията, както и чорбица от агнешки дреболийки за деветдесет и няколко стотинки. 

Последният работен на 42-ото Народното събрание ще бъде 23 юли, когато се очаква да бъде гласувана оставката на правителството на най-хладнокръвния премиер в историята на България - Пламен Орешарски. Дотогава вероятно съвсем нищо няма да остане в парламентарния бюфет. До следващите избори.