Прокуратурата е започната проверка по твърденията на Бойко Борисов, че има наркотрафиканти в парламента, обяви говорителката Румяна Арнаудова. Това е станало по сигнал на Гражданско движение "Борец" и от движение "Възраждане". 

Днес БСП обявиха, че са изпратили сигнал към Цацаров по същата тема и молят главния прокурор да разпита министър-председателя. 

"До обяд днес сигнал от БСП не е получаван", посочи Арнаудова, и уточни, че ако има такъв, той ще бъде добавен към другите два.

Според социалистите е "недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени в наркотрафик и купуване на гласове". 

"Молим да разпитате министър-председателя на България Бойко Борисов - кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове", прочете червеният депутат Филип Попов.

На коментар от журналисти, че Цацаров вече е определил думите на Борисов като "политическо изказване, Попов заяви:

"Ние сме подали този сигнал към г-н Цацаров. Той не се е произнесъл, той е споделил някакво свое..."

На въпрос не смятат ли, че изказването на Борисов се отнася към обвинения в купуване на гласове червен депутат Манол Генов, социалистите отказаха да отговорят и прекратиха брифинга.

По-късно депутати от ГЕРБ отговориха на социалистите - с цитати на заглавия от медиите.

"Арестуваха брат на депутат от БСП и син на началник в КАТ. Групата се е занимавала предимно с рекет. За лидер е сочен бизнесменът Илия Стоилов, собственик на заведения и заложна къща в Русе, брат на депутата от БСП Георги Стоилов", прочете Тома Биков от ГЕРБ. "Ако от БСП не са разбрали, сме готови и утре да дадем подобна пресконференция кои са тези, които прокуратурата има предвид. Двата пътя са или да ги изключат от ПГ, или не. Ако те не разбират за какво става въпрос, означава, че в 80% от случаите най-вероятно действат неадекватно"

Депутатите на Борисов занесоха копия на медийните публикации в стаята на БСП в парламента.