Днес започна делото между премиера Бойко Борисов и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Двамата се съдят за обидни реплики пред медиите един към друг.

Борисов първи завежда иск срещу Нинова за 26 000 лева и репликата й "Крадецът вика дръжте крадеца!" по адрес на премиера. Контраисковете на лидерката на БСП са свързани с няколко реплики - едното е определението "Г-жа Лъжа", друго е твърдението, че е била "активист на СДС". Обичайно всички искове бяха събрани в едно дело за клевета, което се гледа днес на първо заседание в Софийски градски съд.

Делото е "мъчително" за Борисов, който не го желае, заяви адвокатът му Марин Марковски днес. Но се налагало да го заведе.

"Искът ни е за това, че сме обидени публично и грубо. Г-н Борисов в разговорите във връзка с делото ми каза: „Мъчително е в нашата държава политиците да спорят с обиди, това мен ме притеснява”, и затова е завел това дело”, каза още Марковски.

Според него не е обидно да наречеш някого "активист на СДС", защото дясната партия  "не е Ислямска държава, терористична организация". А не било доказано Борисов да я е наричал "г-жа Лъжа".

Защитата на Нинова твърди, че репликите на премиера са били особено ощетяващи за лидерката на БСП, защото са изречени по време на предизборна кампания. Нинова иска общо 30 000 лв обезщетение. Следващото заседание на делото е насрочено за 21 май 2018 г.