"Ботев" (Пловдив) поиска с декларация оставката на шефа на съдийската комисия на БФС Петър Петров. "Канарчетата" се чувстват ощетени след вчерашния мач с "Берое" (1:1) от Първа лига в "Коматево".

Гол на "жълто-черните" не бе зачетен в края на срещата, като резултатът щеше да стане 2:1. Реферът не призна попадението заради нарушение срещу вратаря на гостите, а видеоповторенията показаха, че такова няма. "Ботев" недоволства и за дузпата, отсъдена за беройци през първата част, макар че беше пропусната.

Неотдавна и ЦСКА-София поиска оставката на Петров, който впоследствие се извини на клуба. Любопитното е, че това стана за мача на "червените" срещу "Ботев" (1:1). Търновецът нарече нападател на пловдивчани "изпечен симулант", а това никак не се хареса на ръководството на "Ботев", което реагира и тогава.

Вижте позицията на "Ботев":

"Ръководството на ПФК "Ботев" призовава председателя на съдийската комисия към БФС Петър Петров да освободи заемания от него пост.

Верни на наложената в нашия Клуб практика, ще се въздържим от коментар на съдийството на Стефан Апостолов в двубоя срещу "Берое". Оставяме оценката за неговите отсъждания на компетентните органи във футболната централа, както и на всички зрители, наблюдавали срещата от 18-ия кръг на Първа лига.

Мотивите да поискаме оставката на Петър Петров са два основни:

Първият от тях е безспорният факт за отстъплението, което бележи българското съдийство. В почти всеки кръг ставаме свидетели на груби грешки на арбитрите, които влияят пряко на резултатите и класирането в първенството. Считаме, че са налице порочни практики в българското съдийство и главната отговорност за това, в качеството си на председател на съдийската комисия, носи Петър Петров.  

Всеизвестно е, че белег за добре свършена работа от реферите са случаите, когато те остават незабележими на терена. В българския футбол, под ръководството на г-н Петров, съдийството не само не остава незабелязано, а отдавна се е превърнало във водеща тема, измествайки спортно-техническия аспект на играта.

Втората причина да призовем за промяна във върха на съдийството е публичното и задкулисно поведение на Петър Петров, което далеч не отговаря на висотата на заемания от него пост.

Поради гореизложеното, смятаме че настоящият председател на съдийската комисия няма качествата да ръководи българското съдийство и искаме неговата оставка.

Призоваваме Петър Петров да постъпи като мъж и да даде шанс на кадърните, можещите и имащи смелост да застанат на неговото място, за да изкоренят това порочно съдийство."