В стил "принц Хари и Меган Маркъл обявяват годежа си" протече днешното интервю на доскорошния президент на България Росен Плевнелиев и водещата на прогнозата на времето на Нова тв Деси Банова. Хванати за ръка двамата разказаха прочувствено за връзката си пред Гала в "На кафе".

"Не искаме да се крием. Искаме да ходим за ръка в мола, по летищата, навсякъде" обяви развълнуваният Плевнелиев.

Преди това Банова се оплака, че била атакувана непрекъснато от папараци.

После разказа как съобщила на всичките си близки за връзката: "Телефонът ми се взриви отвсякъде, обаждания от цял свят, плакахме заедно с мои приятелки"

Плевнелиев държеше да подчертае, че са заедно отскоро и преди не са имали никакви взаимоотношения.

"Ние сме заедно от малко повече от три месеца и от самотото начало подходихме много открито, родителите ни, бившите ни партньори, децата ни. Ние на никого нищо лошо не сме направили", каза той.

Плевнелиев също получил поздравления от целия свят, стана ясно още от интервюто, издържано в стила на най-добрите образци на жанра си. Той разкри още: Много бивши и настоящи президенти вече познават Деси. 

"Ние успяхме реално и физически да се намерим като сродни души, които искат да правят добро, няма по-голямо нещо от децата, не сме направили на никого нищо лошо", каза той.

Тук се включи с дълга поредица от спомени и суперлативи Банова.

"Аз знаех от първия миг, когато имах възможността да разговарям с него, че това е невероятен човек."

Всичко по-сериозно започнало на 26 април на наградите, които организирала Деси Тенекеджиева. Тогава двамата имали възможност да си поговорят по-подробно в присъствието на майката на Банова.

Синпотичката особено се разчувствала от интервю, в което Плевнелиев говори за голямата си лична трагедия.

"Видях едно интервю и много плаках. Бях впечатлена от голямото сърце на този човек, след една такава трагедия хората се затварят в себе си, а при него този позитивизъм, това желание да помагаш на хората", обясни тя.

Тук се намеси Плевнелиев: "Аз усетих, че тя е сродна душа. Много добра, изключително добронамерена, раздава се денонощно".

И добави: "Бях потресен, когато видях неината безгранична доброта, това ме трогна."Тук сме и оставаме тук, искаме да правим добри дела", продължи с излиянията доскорошният български държавен глава, седнал на бледорозов диван до облечената в бяла риза Деси Банова.

"Душите ни се намериха. Когато разговарях с този човек, имах чувство, че го познавам от години", включи се тя.

Президентът се усетил като ударен от гръм, когато синоптичката минала заедно с дъщеря си и общи познати за едно кафе на връщане от почиlка в Гърция. Видял каква грижовна и отговорна майка е, тя го видяла по къси гащи, бос.

Двамата ще продължат със съвместните инициативи и пътуванията.

В началото на гостуването си двамата получиха подаръци, достойни да бъдат годежни.