ЦСКА 1948 ще участва в търга за базите на ПФК ЦСКА АД, обяви изпълнителният директор на аматьорския клуб Добрин Гьонов на пресконференция.

Първоначално се смяташе (и все още се смята), че това няма как да се случи. Едно от изискванията гласи, че кандидатите трябва да имат уставен капитал не по-малко от 5 000 000 лева и да са реализирали 3-годишен оборот в размер, не по-малък от 15 000 000 лв. без ЦСКА.

Юристите обаче намерили начин ЦСКА 1948 да е изряден за конкурса, документите за който трябва да се подадат до 17 часа на 11 декември, а победителят ще бъде обявен на 3 януари 2018 г.

"Имаме готовност, ще участваме на конкурса, заяви Гьонов. - Нашите юристи подготвят всичко необходимо, така че да участвам на този конкурс. Това е единственото, което мога да ви кажа на този етап. Другото е, че следващата седмица ще направим друга пресконференция, на която ще бъдем в различен състав и на която ще изкараме доста интересни документи. Предполагам, че ще има интерес от ваша страна да ги видите."

ЦСКА 1948 редовно напада "вражеския" ЦСКА-София и министъра на спорта Красен Кралев, например за настоящия договор, по силата на който клубът на Гриша Ганчев ползва стадион "Българска армия" и базата в Панчарево.