"Манчестър Юнайтед" победи "Арсенал" с 3:1 като гост в големия мач от 15-ия кръг на английската Висша лига. Победата в не малка степен е пирова за "червените дяволи", тъй като Пол Погба получи директен червен картон и ще пропусне дербито с "Манчестър Сити" в следващия кръг.

До изгонването си Погба игра много силно, той изработи две от попаденията на "Юнайтед".

Резултатът не отговаря точно на събитията на терена, тъй като домакините пропиляха много възможности, а вратарят на "Юнайтед" Давид де Хеа направи голям мач.

Манчестърци нанесоха бърз удар с голове на Луис Антонио Валенсия и Джеси Лингард в 4-ата и 11-ата минута. След това "Арсенал" натисна и постави на огромно изпитание Де Хеа и защитниците пред него.

Имаше няколко разбърсвания, при които гостите оцеляха като по чудо, а и испанецът все спасяваше. Но дори той нямаше какво да направи в 49-ата, когато Александър Лаказет намали - 1:2.

"Юнайтед" отвърна с акция, при която Лингард остана сам срещу Петер Чех, който закачи топката и тя срещна гредата.

В 56-ата Де Хеа направо изуми, като отрази последователни удари отблизо на Лаказет и Алексис Санчес.

И домакините бяха наказани в 63-тата - при образцова контра Погба поднесе топката на празна врата на Лингард, който направи 3:1. След това натискът на "Арсенал" не бе така силен, за което помогна и по-организираната игра на тима на Жозе Моуриньо.

В 74-ата Пол Погба грубо стъпи на крака на Ектор Бейерин и видя направо червения цвят. "Топчиите" не се възползваха от числения си превес, а и имаха още голови възможности. Малко след картона на Погба главният съдия Андрю Маринър прецени да не отсъди дузпа за "артилеристите" заради нарушение в наказателното поле срещу Дани Уелбек.

И в крайна сметка "червените дяволи" вдигнаха ръце.

В други мачове от кръга "Ливърпул" записа впечатляващо 5:1 срещу "Брайтън" като гост, "Челси" обърна "Нюкасъл" с 3:1 от 0:1, а "Уотфорд" и "Тотнъм" направиха 1:1.

Преди утрешното домакинство на "Манчестър Сити" на "Уест Хем", "гражданите" имат 40 точки, следват "Юнайтед" - 35, "Челси" - 32, "Ливърпул" - 29, "Арсенал" - 28, "Тотнъм" - 25 и т.н.