Журналистът и депутат от БСП Тома Томов сравни своя колега и приятел Иво Христов с Петко Славейков и Христо Ботев. Томов, който е и най-възрастният депутат в парламента, припомни стихове на Славейков и Ботев, които според него са сравними с изказването на Христов, че 80% от българите са "дебилни".

"Петко Рачев Славейков казва "Не народ, а мърша". Ботев - "Вий сте идиоти". Ти може да си гневен".

Така Томов коментира изказването на Христов. Въпросните цитати са от стихотворението на Славейков "Не сме народ" и от стихотворението на Ботев "В механата".

Все пак Томов изтъкна, че никога не би говорил така. Според него обаче всеки човек, "дори най-лошият, дори най-малкият има душа, има мисъл".

"Ние всички сме едно, всички сме българи. Една птица има ляво крило и дясно крило. Политиката е начин да се общува, да се намери среден път", коментира Томов.

Според него езикът в парламента е твърде остър.

"Вероятно така се прави, аз лично не го приемам", коментира Томов.

Според него няма как България да е в ЕС и 3 млн. души да живеят отвратително.

"Посещението на премиера Бойко Борисов в Саудитска арабия е все едно да отидеш на гости на Сталин в Москва през 1937 г.", каза още Томов.

Той сравни чистката на принцове в Саудитска Арабия с чистките на Сталин, които той провежда над политическите си противници. Томов припомни, че Саудитска Арабия е една от реакционните и най-ужасните страни. Според него инвестиции от тази страна в България няма да има, защото сме малка държава. 

Томов коментира и присъствието на Симеон Сакскобургготски в делегацията на Борисов.

"Това е един аристократ, в неговите вени тече кръвата на Краля-слънце. Отдавна бълагрската държава трябваше да намери пост на този човек, неговите връзки са огромни. Трябва да ползваме неговите качества, това е много хубаво, че той беше там", смята Томов.