Днес някои шофьори бяха изненадани, когато се върнаха при паркираните си автомобили в центъра на София. На стъклата на някои от тях имаше огромен син стикер с надпис "Паркирал си неправилно!"

Това се случи само на водачи, които са паркирали на места, предназначени за хора с увреждания. 

Ето каква е цялата история:

В международния ден на хората с увреждания фондация "Сошъл Фючър" и тяхната кауза „JAMBA - Кариера за всички“ поставиха началото на националната информационна кампания „Повече от Необикновени“.

Кампанията има за цел да промени нагласите към хората с различни възможности, като покаже техните възможности и таланти за работа. Липсата на равен достъп до заетост, на качествено приобщаващо образование и проявите на дискриминация са основните фактори за затрудненията, които те срещат при включването си в пазара на труда.

За да привлекат общественото внимание към проблемите на хората с увреждания, от фондацията реализират социален експеримент чрез разлепването на стикери върху предните и задните стъкла на автомобили, спрени неправомерно на паркоместа за инвалиди. Стикерите са с надпис "Паркирал си неправилно! #Равен достъп".

Целта им е да предизвикат промяна на нагласите към хората с различни възможности.