Ако ти се дояде хубава пица тук, на Земята, просто набираш един телефон или отваряш сайт... и след 40-50 минути тя е вкъщи.

На борда на Международната космическа станция обаче доставките са далеч по-редки и значително по-скъпи - затова се налага да я направиш сам.

Как обаче да накараш шефовете си да включат подобни "екстри" в следващата доставка на важни части за станцията? Италианският астронавт Паоло Несполи е открил метода:

"Когато наистина, наистина ти липсва пица... просто споменаваш това СЛУЧАЙНО на шефа на МКС по време на публично събитие на живо ;). Благодаря ти, Кърк, че ни изненада с неочаквано вкусни пици", призна той в Туитър.

Става дума за Кърк Шайерман, който пое поста през 2015 г. и явно е осъзнал, че ако остави астронавтите без пица, след като са си я поискали изрично, работата няма да свърши добре...

Приготовлението на пицата се оказва сравнително лесно - единствената разлика е нулевата гравитация, при която обаче доматеният сос с лекота задържа другите съставки върху блатовете.

Американският колега на Паоло - Ранди Бресник се досеща, че всички искаме да видим как се яде пица в космоса и публикува видео. То може би ще вдъхнови някой ресторантьор за нов метод на сервиране в нулева гравитация - с мятане на фризби...