Фашизмът се завръща, Хитлер се преражда заради икономическите проблеми по света. Това смята бившият агент на ЦРУ, настоящ анализатор Робърт Беър.

" Колкото повече икономически проблеми срещаме по пътя си, толкова по-актуални са крайнодесните, ултрарелигиозните и фашистките групи. Тази теза частично среща подкрепа от резултатите в Германия, подкрепата към "Националния фронт" във Франция. А ние обичаме простите решения, което подхранва фашизма", заяви той в ефира на бТВ в интрвю за "120 минути".

Според него Хитлер не е изчезнал, а се превъплъщава в някой друг - и "ние трябва много да се пазим".

Беър, който е отявлен критик на американския президент Доналд Тръмп, коментира решението за признаване на Йерусалим за столица на Израел така:

"Той направи това по изцяло вътрешнополитически съображения в Съединените щати. Той търси продължаващата подкрепа на своето ядро, което е съставено основно от проционистки елементи в Америка. Няма никакъв международен императив да направи това, но истината е, че Тръмп е в беда на вътрешнополитическата сцена и той прави всичко по силите си, за да може да се съвземе."

Според него Тръмп иска да съюзи Израел, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия в потенциални бъдещи действия срещу иранските интереси в Ирак и Сирия. 

Той определя действията на американския президент като "революция на популизма". И според него Тръмп вероятно ще уволни специалния прокурор, който разследва връзките му с Русия.

"Мисля, че той ще изолира Съединените щати до степен, сравнима със ситуацията през 20-те. Това е преходен период, който е много опасен за Съединените щати и за всички нас", каза още Беър.

На българите Беър препоръча:

"България трябва да концетрира изцяло вниманието си върху европейската си принадлежност, докато преминава тази американска криза на лидерството. Ще намерите много по-ясни и последователни решения в Брюксел, отколкото във Вашингтон. Дипломатите, които в момента идват тук, наистина не знаят какво да правят и с кого да разговарят, защото американската политика беше вдигната във въздуха. Отношенията ни с Русия се влошават и в този смисъл България трябва да се отнася много чувствително към тази промяна. Бих казал на българите - наблюдавайте внимателно и бъдете внимателни."