"Реал" (Мадрид) ще играе на финал на световното клубно първенство в Абу Даби. Тази вечер първенецът на Европа и планетата доста се затрудни с местния "Ал Джазира" - 2:1 след 0:1.

"Белите" (този път играха в черно) губеха до почивката, но направиха обрат с голове на Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Второто попадение падна в края на срещата. 

Така "Реал" ще защитава световната си титла на финал срещу бразилския "Гремио", носителят на "Копа Либертадорес". Тимът от Южна Америка би вчера мексиканския "Пачука" с 1:0 в другия полуфинал.

Финалът е в събота, 16 декември, от 19:00 часа българско време.

Мачът "Реал" - "Ал Джазира" бе демонстрация за това какво очаква футбола в близко бъдеще - двубоите ще се решават от разглеждане на спорни ситуации от съдиите с помощта на видеоповторения.

Без оставения на скамейката Серхио Рамос мадридчани натиснаха противника си още от първите минути, но не успяха да открият резултата. Роналдо удари греда, направи и друг пропуск.

В 30-ата минута Каземиро опъна мрежата на арабите. Те запротестираха и бразилският съдия се посъветва в асистентите си. Така той поиска и помощ от системата за видеоповторения. В крайна сметка голът не бе зачетен заради засада на Карим Бензема.

В 40-ата минута "Ал Джазира" шокиращо поведе с гол на бразилеца Ромариньо, който наказа грешка в защитата на "Реал". Странен развой, предвид превъзходството на представителя на Европа в надпреварата.

А шокът стана още по-голям в 47-ата, когато мароканецът Бусуфа направи 2:0. Тук обаче отново се прибегна до видеото от главния рефер. Оказа се, че има засада и резултатът остана 1:0.

В 51-ата минута арабите понесоха нов удар - вратарят Али Хасеиф, спасил куп положения, напусна принудително. А неговият заместник нямаше много време за настройка - Кристиано Роналдо го простреля за 1:1 в 51-ата минута.

"Реал" тръгна още по-настъпателно към пълен обрат. Две греди удари Бензема. Домакините контраатакуваха и веднъж бяха близо до това да си върнат аванса.

Все пак по-логичното се случи в 81-ата минута, когато Гарет Бейл, който замени Бензема успя да отбележи - 2:1.

Роналдо притежава още един рекорд - за реализатор №1 на световното клубно първенство. А след като през юни "Реал" стана първият отбор, защитил титла в Шампионската лига, в събота може да постигне това и на световно ниво.